Reguli utilizare servicii digi

Introducere
Aceaste reguli de utilizare a retelei si/sau serviciilor RCS & RDS (denumite in continuare si “Reguli”) sunt valabile pentru toti Beneficiarii RCS & RDS sau terti care folosesc reteaua si/sau serviciile RCS & RDS ca mediu de comunicare. RCS & RDS nu tolereaza niciun abuz direct sau indirect prin folosirea retelei sale indiferent daca abuzul este originat de Beneficiarii RCS & RDS, de clientii Beneficiarilor RCS & RDS sau de catre orice tert care foloseste reteaua RCS & RDS ca mediu de comunicare.

RCS & RDS crede ca eliminarea SPAM-ului si a abuzurilor vor rezulta intr-un Internet mai ieftin, mai bun si mai eficient pentru clientii sai.

Definitii
Este definit ca abuz sau folosire ilegala a retelei:

 • Orice e-mail comercial (comunicare comerciala prin intermediul postei electronice) trimis catre adresa unui destinatar care nu a solicitat si nu a confirmat in mod expres dorinta de a primi astfel de mesaje. E-mail-urile comerciale includ, insa nu se limiteaza la: reclame, sondaje de opinie, oferte promotionale, orice alte oferte indiferent de natura acestora etc. Aceste tipuri de mesaje sunt denumite “Unsolicited Broadcast Email”/”Unsolicited Comercial Email” si vor fi denumite in continuare “SPAM”.
 • Generarea unui trafic neobisnuit de mare avand ca scop sau ca efect supraincarcarea conexiunii unui server sau a unui utilizator internet, sau epuizarea resurselor serverelor sau blocarea accesului utilizatorilor legitimi. Acest tip de abuz definit mai sus este denumit in continuare „flood”.
 • Orice activitate avand ca scop sau ca efect accesul, obtinerea si/sau modificarea de informatii/resurse care nu au un caracter public. Aceste tipuri de activitati includ, insa nu se limiteaza la: exploatarea breselor de securitate ale oricarui calculator conectat la Internet, cautarea breselor de securitate a oricarui calculatoar conectat la Internet, folosirea de servicii tip “proxy” fara acordul proprietarului acestor servicii.
 • Transmiterea, distribuirea, stocarea de materiale, informatii de orice natura, utilizarea fara drept, in orice mod sau orice alte activitati prin care sunt incalcate dispozitiile legilor in vigoare, inclusiv incalcarea oricaror drepturi de proprietate intelectuala/industriala (copyright), marci de comert, de fabrica sau de servicii, fara insa nu se limiteaza la acestea.
 • Transmiterea, distribuirea si stocarea de materiale, informatii avand caracter explicit sau implicit obscen, pornografic, discriminatoriu, rasist sau care incalca orice dispozitii legale in materie.


Reguli RCS & RDS
 • Reteaua RCS & RDS poate fi folosita de catre Beneficiari si pentru a se conecta la alte retele, iar Beneficiarii retelei/serviciilor RCS & RDS inteleg ca trebuie sa se conformeze tuturor regulilor de utilizare ale oricaror retele. Orice incercare de incalcare, cu sau fara intentie, a securitatii retelei RCS & RDS sau a oricarei alte retele conectate la Internet sau orice incercare de abuz sunt interzise.
 • Beneficiarii RCS & RDS inteleg ca RCS & RDS nu controleaza informatiile care circula prin reteaua RCS & RDS. Orice supraincarcare a retelei RCS & RDS prin activitati de tip SPAM, „flood” sau orice alt procedeu similar, indiferent daca acestea sunt rezultatul infectarii cu orice virus sau utilizarii oricarui soft/program informatic ce conduce la efecte similare, va fi considerata o folosire neautorizata a retelei RCS & RDS si este interzisa. In mod similar, folosirea de “IP multicast” fara permisiunea RCS & RDS este interzisa.
 • Beneficiarilor RCS & RDS sau oricaror terti care folosesc reteaua RCS & RDS le este interzis si nu trebuie sa permita la randul lor folosirea retelei si/sau a serviciilor RCS & RDS pentru a trimite SPAM-uri sau pentru a comite acte ori fapte care au ca scop sau ca efect orice abuz de utilizare a Retelei si/sau serviciilor RCS & RDS, frauda sau activitati interzise potrivit dispozitiilor legale in vigoare sau potrivit prezentelor regului de utilizare a Retelei si/serviciilor RCS & RDS. In cazul in care se trimit e-mail-uri in masa, expeditorii trebuie sa aiba si sa pastreze dovezi concludente si pertinente care sa demonstreze solicitarea/aprobarea prealabila a fiecarui destinatar de a primi astfel de mesaje. Pentru evitarea oricarui dubiu, orice astfel de solicitari sau aprobari ale destinatarului trebuie sa fie anterioare oricarei astfel de trimiteri (comunicari electronice) efectuate de expeditor. Daca astfel de dovezi nu exista, RCS & RDS poate considera, dupa propria sa apreciere, ca aprobarea nu a fost obtinuta si va considera abuziva utilizarea retelei/serviciilor. RCS & RDS nu este responsabil pentru continutul nici unui mesaj, indiferent daca mesajul a fost trimis de catre un Beneficiar RCS & RDS sau de un tert.
 • Beneficiarilor RCS&RDS le este interzisa folosirea oricarui serviciu de tip “proxy” fara acordul proprietarului acestui serviciu.
 • In anumite cazuri, in functie de propria sa apreciere, RCS & RDS poate bloca traficul spre/dinspre anumite IP-uri ce nu fac parte din reteaua RCS & RDS, daca se considera ca acele IP-uri sunt folosite pentru a distribui SPAM, flood, sunt “open relay” sau sunt folosite pentru a obtine acces la orice resurse care nu au caracter public. In aceste cazuri niciun client nu va mai putea trimite/primi trafic de la adresele respective.
 • RCS & RDS poate bloca traficul care se face pe un anumit port TCP/IP daca Beneficiarul sau alti terti folosesc aplicatii care fac “flood“ folosind portul respectiv sau acel port este susceptibil de a favoriza transmiterea de virusi sau orice alt tip de trafic care ar putea afecta reteaua si/sau orice serviciu RCS & RDS.
 • Beneficiarii RCS & RDS sunt responsabili ca, acestia, clientii sau partenerii acestora, precum si orice utilizator, indiferent de titlul in baza caruia utilizeaza Reteaua si/sau serviciile RCS & RDS sau ale Beneficiarilor, sa respecte aceste reguli de utilizare. Beneficiarii RCS & RDS vor fi raspunzatori pentru toate abuzurile comise de acestia, de clientii sau partenerii acestora, precum si pentru toate abuzurile comise de orice utilizator, indiferent de titlul in baza caruia este folosita Reteaua si/sau serviciile RCS & RDS sau ale Beneficiarilor, prin legatura acestora din urma la reteaua RCS & RDS.
 • Beneficiarilor, care folosesc legatura la reteaua RCS & RDS pentru activitati ce incalca orice dispozitii legale in vigoare la momentul respectiv sau orice prevederi prezente sau viitoare la Regulilor de utilizare a Retelei si/sau serviciilor RCS & RDS sau ai caror clienti ori utilizatori cu orice titlu care folosesc reteaua si/sau serviciile RCS & RDS, le pot fi supendate serviciul furnizat pe o perioda nedeterminata imediat, in termen de 24 de ore sau in orice alte interval de timp de la data constatarii, fara notificare, in functie de gravitatea faptelor si/sau in functie de afectarea Retelei ori serviciilor RCS & RDS. Daca furnizarea serviciului este suspendata, RCS & RDS va incerca sa contacteze Beneficiarul cat mai curand posibil, pentru a-l informa despre situatia aparuta. RCS & RDS va investiga plangerile/sesizarile/reclamatiile referitoare la astfel de incidente, primite de la terti si va coopera cu institutiile/autoritatile publice pentru detectarea cauzelor si autorilor acestor incidente. Daca RCS & RDS primeste o plangere/sesizare/reclamatie/solicitare referitoare la un Beneficiar, client ori partener al unui Beneficiar sau orice alt utilizator, indiferent de titlul in baza caruia este folosita Reteaua si/sau serviciile RCS & RDS sau ale Beneficiarilor, RCS & RDS poate transmite respectiva plangere/sesizare/reclamatie/solicitare catre Beneficiar pentru a fi rezolvata sau o poate transmite autoritatilor/institutiilor publice abilitate sa o investigheze/solutioneze.
 • Beneficiarii care administreaza un domeniu Internet, au obligatia de a configura doua casute postale: postmaster@domeniu.ro si abuse@domeniu.ro. Mesajele trimise catre aceste adrese trebuie citite de persoane in masura sa ia decizii pentru solutionarea problemelor raportate. De asemenea toti Beneficiariii sunt obligati sa anunte RCS&RDS care sunt persoanele ce pot lua masuri ca astfel de probleme sa nu se mai intample.
 • RCS & RDS nu comunica decat cu Beneficiarii sai directi. Este raspunderea Beneficiarului de a comunica si de a rezolva orice probleme dintre clienti si Beneficiarii.
 • Beneficiarul are obligatia sa configureze echipamentele sale astfel incat acestea:
  • sa nu raspunda la cereri ARP venite din reteaua RCS & RDS pentru alte adrese IP decat cele alocate de catre RCS & RDS. In acest scop clientul este obligat:
   • sa nu seteze pe interfetele direct conectate la reteaua RCS & RDS alte adrese IP decat cele alocate si comunicate de catre RCS & RDS. In aceasta categorie intra si adresele IP folosite de catre Beneficiar in reteaua locala si care nu sunt separate printr-un echipament Layer 3 (router) de reteaua RCS & RDS
   • sa nu activeze pe nicio interfata direct conectata cu reteaua RCS & RDS optiunea "proxy-arp" si o va dezactiva pe echipamentele care o au activata in mod implicit (de exemplu routerele marca Cisco)
  • sa nu raspunda la cereri de tipul BOOTP, DHCP si alte cereri de configurare venite din reteaua RCS & RDS. In acest scop, daca se folosesc astfel de servicii pentru reteaua locala a Beneficiarului, acestea trebuie dezactivate pe interfata direct conectata la reteaua RCS & RDS
  • sa nu trimita spre reteaua RCS & RDS cereri de modificare a rutelor pentru alte adrese de IP decat cele alocate de catre RCS & RDS sau apartinand Beneficiarului. In acest scop, nu se vor activa si folosi pe interfetele direct conectate la reteaua RCS & RDS protocoale de anuntare dinamica a rutelor, altele decat cele convenite cu RCS & RDS, si se vor dezactiva protocoalele de tip RIP/OSPF.
  • sa nu trimita spre reteaua RCS & RDS pachete de tipul "ICMP redirect" pentru alte adrese IP decat cele alocate de catre RCS & RDS.
  • sa evite trimiterea spre reteaua RCS & RDS a altor pachete de tip “broadcast” decat cele strict necesare (tipul ARP), acestea din urma trebuind sa respecte un algoritm de marire a intervalului de interogare, care sa ajunga la peste 1 (una) secunda in cazul in care nu se primeste raspuns.
 • In scopul protejarii confidentialitatii informatiilor transmise prin intermediul retelei RCS & RDS serviciul de acces internet Digi Net poate fi utilizat de catre Beneficiari numai in locatiile in care serviciul a fost instalat, locatii mentionate in contractele de furnizare a serviciilor incheiate intre Beneficiari si RCS & RDS.

Recomandari
 • Beneficiarul trebuie sa tina la curent RCS & RDS cu numele si adresele de contact pentru persoanele ce pot solutiona problemele descrise in prezenta anexa.
 • Beneficiarul trebuie sa isi impuna angajatilor, clientilor si oricarui utilizator obligatia de a respecta aceste Reguli.
 • Beneficiarul trebuie sa investigheze rapid orice plangere care a fost primita de la RCS & RDS si sa comunice urgent, acestuia din urma, raspunsul.
 • Cand Beneficiarul trimite mesaje de e-mail (post electronic) catre o lista de destinatari, trebuie sa se asigure ca are confirmarea fiecarui destinatar din acea lista.

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.