Amenintari IOT

Echipamente IoT (“Internet of Things”) – orice dispozitiv electronic care are o legatura activa la internet, indiferent de mediul de conectare (fibra optica, wireless, bluetooth, etc.) si care colecteaza si distribuie date. Exemple de echipamente IoT: dispozitive de supraveghere video (DVR - Digital Video Recorder, NVR- Network Video Recorder, camere IP), telefoane si televizoare inteligente, senzori, etc.

RCS & RDS promoveaza si urmareste sa asigure clientilor utilizarea in siguranta atat a serviciilor de acces la internet, cat si Echipamentelor IoT. In cazul in care utilizati echipamentele necorespunzator, puteti deveni tinta sau sursa atacurilor de tip DDoS (Distributed Denial of Service, blocarea distribuita a serviciului). Pentru a evita astfel de atacuri, te ajutam sa iti securizezi informatiile pentru a putea impiedica astfel accesul persoanelor straine la imagini din locuinta, la fisierele personale care pot deveni publice!

RCS & RDS va asigura ca investeste semnificativ in tehnologii de ultima generatie pentru protectia ta si a datelor tale. Pentru o securizare completa a informatiilor tale si a retelei noastre, este important sa avem sustinerea si colaborarea ta! Te rugam, urmeaza pasii de mai jos! Iti securizezi echipamentele, dar ne ajuti totodata sa limitam posibilitatea de utilizare a echipamentelor tale in eventuale atacuri ale hackerilor. Suplimentar, aceste masuri vor fluidiza functionarea internetului la tine acasa.


IMPORTANT! In lipsa acestor setari, accesul tau din internet catre locul unde ai instalat echipamentul de supraveghere (DVR/NVR sau camera IP) ar putea fi limitat si nu vei mai putea vizualiza imaginile inregistrate de acestea din afara locatiei tale!

 • 1. Securizarea sistemului tau de supraveghere

  1.1. Deconecteaza alimentarea echipamentului de la retea si de la internet.

  1.2 Dupa 30 de secunde, alimenteaza echipamentul la reteaua electrica. Nu conecta echipamentul la internet!

  1.3 Cu cablul de internet scos din Router sau din DVR, urmeaza sfaturile de mai jos. Este foarte important sa nu existe acces la internet pe durata urmatorilor pasi:

  ---> Schimba toate datele de acces pentru toti userii inregistrati si definiti in sistem: nume utilizator si parola (parolele sa contina minim 8 caractere, litere mari, litere mici, cifre, simboluri).
  ---> Sterge toate conturile pe care nu le utilizezi.

  1.4 Conecteaza-te la internet printr-un router/firewall, nu direct!

  1.5 Conecteaza cablul de internet.

  1.6 Restrictioneaza numarul de porturi de management accesibile din Internet (Dezactiveaza telnet/ssh)

 • 2. Securizarea routerului

  2.1 Deconecteaza alimentarea echipamentului de la retea si de la internet.

  2.2 Dupa 30 de secunde, alimenteaza echipamentul la reteaua electrica. Nu conecta echipamentul la internet!

  2.3 Schimba toate datele de acces, pentru toti userii inregistrati si definiti in sistem: nume utilizator si parola (parolele sa contina minim 8 caractere, litere mari, litere mici, cifre, simboluri).

  2.4 Seteaza pentru adresa ip a DVR/NVR-ului sau camerei IP statusul Disable in meniul DMZ. Feature-ul DMZ trebuie sa fie inactivat.
  Imagine

  2.5 Dezactiveaza UpnP Imagine

  2.6 Nu activa remote management router/firewall. Un router setat corect nu are nevoie de administrare din internet. In mod normal acesta este dezactivat.

  2.7 Activeaza firewall

  Imagine

  2.8 Mergi la punctul urmator (2.9) doar daca monitorizarea locatiei se face din alte locatii decat cea in care ai instalat sistemul. Daca supravegherea se face doar din locatia unde este instalat, treci la pasul urmator (3).

  2.9 Pentru accesul DVR/NVR-ului din alte locatii in meniul router-ului la Forwarding, nu adauga alte porturi decat cele necesare.Porturile difera de la producator la producator, cele mai populare sunt:

  port 80 - WWW
  port 443 - HTTPS
  port 554 - RTSP

  Acestea difera pentru fiecare producator in parte:
  Hikvision – HTTP: 80, HTTPS: 443, TCP:8000, RTSP:554
  Dahua – HTTP: 80, HTTPS: 443, TCP: 37777, UDP: 37778, RTSP: 554

 • 3. Securizarea conexiunii la internet

  3.1 Upgradeaza firmware (dar numai de pe site-ul producatorului echipamentului, daca exista; si nu din alte surse)

  3.2 Seteaza parole de administrare sa fie cat mai complexe. Nu le comunica altor persoane, in afara de utilizatori. Schimba datele de acces la intervale regulate.


Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.