Plata taxa pod Fetesti


Pe ce benzi trebuie sa circuli daca vrei sa platesti taxa prin SMS

Nu mai stai la rand la pentru plata trecerii pe pod. Optezi pentru plata prin SMS, te incadrezi pe benzile 2 sau 3 si treci liber, fara bariere si timp de asteptare in trafic. (Banda 1, de la marginea din dreapta, va ramane in continuare cu bariera si va fi disponibila numai pentru plata cash)

Cum si cat platesti prin SMS

Platesti inainte sau dupa trecerea pe pod, pana maxim la ora 24 a zilei urmatoare trecerii. Faci plata in doi pasi, prin trimiterea a doua SMS-uri:

  • Trimiti primul SMS care contine numarul de inmatriculare al autoturismului tau + categoria tarifara(4 categorii de autovehicule, conform indicatiilor de mai jos, in tabel). Exemplu text SMS: B54AJV 1
  • Primesti un mesaj continand informatii privind valoarea taxei de pod si valoarea totala a SMS-ului de comanda. In mesaj ti se solicita si confirmarea finala a comenzii, prin transmiterea, catre acelasi numar 7577, a unui SMS cu raspuns DA

Plata prin SMS se face pentru o singura trecere.

Categorie Tip Vehicul Numar SMS Text SMS Tarif SMS (euro, TVA inclus)
1 a) autoturisme 7577 nr. inmatriculare 1 3.03
b) vehicule de transport marfa cu 0,0 t mai mic decat MTMA mai mic sau egal cu 3,5 t
2 a) vehicule de transport marfa cu 3,5 t mai mic decat MTMA mai mic decat 12,00 t nr. inmatriculare 2 10.77
b) vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto) si maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto)
3 a) vehicule de transport marfa cu MTMA mai mare sau egal cu 12,0t, cu maximum 3 axe (inclusiv) nr. inmatriculare 3 14.52
b) vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto
4 vehicule de transport marfa cu MTMA mai mare sau egala de 12 tone, cu minimum 4 axe (inclusiv) nr. inmatriculare 4 20.41

Cum se face identificarea vehiculului si controlul platii

O serie de camere video ce permit recunoasterea automata a numarului de inmatriculare (ANPR) sunt pozitionate in Agentia de Incasare, atat in punctul de intrare cat si la cel de iesire. Camerele video ANPR identifica trecerea aplicand o marca temporala si coordonatele GPS. Numarul inregistrat de camere la fiecare trecere, este verificat in baza de date cu plati a ANPR. Daca nu se achita tariful de trecere pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii, aceasta va fi marcata drept posibila contraventie, urmand a fi intocmit un Proces Verbal de Constatare a Contraventiei.

Tariful pentru transmiterea SMS-ului din reteaua Digi Mobil este de 0,0124 euro/minut, cu TVA inclus.
Serviciul de plata a taxei de pod Fetesti este valabil pentru clientii persoane fizice si persoane juridice, in cadrul abonamentelor de telefonie mobila. Serviciul nu este disponibil pentru cartele preplatite.

 

Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.